Knjiga “Imate multiplu? Imam i ja.” Mirjam Jukić doživjela i vinkovačku promociju

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Knjiga “Imate multiplu? Imam i ja.” Vinkovčanke Mirjam Jukić, inače predsjednice MS Tim Hrvatske, udruge koja okuplja i pruža podršku oboljelima od multiple skleroze, kronične upalne bolesti središnjge živčanog sustava s kojom se Mirjam Jukić i sama godinama bori, nakon splitske i zagrebačke promocije doživjela je i vinkovačko predstavljanje i to u Gradskoj knjižnici i čitaonici, ispunjenoj do posljednjeg mjesta.

Knjigu je izdao Despot Infinitus iz Zagreba, a kako je kazala sama autorica, ni sama nije slutila da će knjiga koju je napisala s ciljem da kroz vlastito iskustvo pomogne novooboljelima, doživjeti takav uspjeh. Naime, knjiga “Imate multiplu? Imam i ja” jesenas je bila najtraženija knjiga u Hrvatskoj.

“Imamo je i u Gradskoj knjižnici, ali svi koji je želite pročitati morati ćete se načekati jer je velika potražnja za njom”, kazala je knjižničarka Klaudija Mandić , moderatorica promocije.

Odlomke iz knjige čitali su učenici vinkovačke Gimnazije.

“Ova knjiga je skup blogova koji su zapravo bili moj način nošenja s bolesti. Ako pomogne samo jednoj osobi ja sam ispunila svoju misiju, a zapravo ima za cilj olakšati svakodnevni život oboljelih, pomoći njima i njihovim članovima obitelji kako živjeti s multiplom”, kazala je Mirjam Jukić.