Kirurg Davor Raić kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Grada Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Želja mi je da se Domovinski pokret pozicionira ne kao neka marginalna, treća stranka, već da uspostavimo ravnotežu s političkim duopolom kojega čine HDZ i SDP i koji već 30 godina vladaju ovim narodom, a zna se da obje te stranke vode jednu te istu politiku, opterećenu korupcijom, klijentelizmom, nepotizmom, aferama, politikom koje je dovela do gotovo potpunog gospodarskog i demografskog sloma Hrvatske, poručio je vinkovački liječnik, kirurg Davor Raić čiju je kandidaturu za gradonačelnika Vinkovaca danas predstavio Domovinski pokret.

Za zamjenika gradonačelnika predstavljena je kandidatura Drage Kraljevića s Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

“Možda nisam najpametniji i i sve ne znam, ali mislim da imam dobre organizacijske sposobni te bih znao odabrati dobre i kvalitetne suradnike”, kazao je Raić rekavši kako su mu na prvom mjestu oporavak gospodarstva i popravak demografske slike jer su u Slavoniji najvažniji ljudi. Skrenuvši pozornost da kandidaturu predstavlja pored stadiona HNK-a Cibalia, rekao je kako je želja ljudi iz Domovinskog pokreta da Cibalia ponovno postane hrvatski nogometni prvoligaš.

“Nije normalno, a niti pravedno da od Zagreba do Osijeka imamo samo jednog nogometnog prvoligaša, NK Osijek koji je vrijedan, ali je samo jedan”, ustvrdio je.

Na predstavljanju kandidature Davora Raića nazočan je bio i neovisni kandidat za zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro, a članovima i simpatizerima Domovinskog pokreta obratio se i predsjednik vukovarsko-srijemske podružnice stranke, saborski zastupnik Stipo Mlinarić.

“Mislim da će kandidatura Davora Raića i Drage Kraljevića biti veliki iskorak za grad Vinkovce. Izaći ćemo u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji i mislim da će se od 16. svibnja puno toga promijeniti u Slavoniji”, poručio je Mlinarić.