Kaznena prijava protiv 49-godišnjaka radi počinjenja kaznenog djela – Lažna uzbuna

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Lažna uzbuna..

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je u više navrata tijekom prosinca 2023. godine lažno obavijestila policiju i Centar 112 o okolnostima koje su iziskivale žurno djelovanje policije, iako je znala da to nije potrebno niti istinito. Prilikom dolazaka policijskih službenika na mjesta događaja s ciljem utvrđivanja istinitosti dojava, utvrđeno je da su dojave lažne odnosno da nema opasnosti za sigurnost osoba i imovine niti potrebe za intervencijom policije ili drugih službi. Protiv osumnjičene će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava“, stoji u priopćenju policije.

Tijekom 29./30. siječnja u Jarmini, nepoznatim predmetom je oštećen osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, vlasništvo vinkovačke građevinske tvrtke. Po procjeni korisnika osobnog automobila, odgovorne osobe tvrtke, oštećenjem je počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura, te je podnio prijedlog za progon počinitelja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Prilikom nadzora prometa u Vukovaru, Ulica Priljevo, 29. siječnja u 15,25 sati, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su zaustavili i kontrolirali teretni automobil srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, hrvatski državljanin iz Bosne i Hercegovine. Provjerom u Informacijskom sustavu MUP-a utvrdili su kako nema položen vozački ispit niti mu je izdana vozačka dozvola, a policijskim službenicima je predočio hrvatsku vozačku dozvolu. Zbog sumnje da se radi o krivotvorini, 40-godišnjak je uhićen, a isprava oduzeta. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je nabavio lažnu vozačku dozvolu s ciljem korištenja kao prave javne isprave te je i uporabio 29. siječnja predočivši je policijskim službenicima prilikom nadzora prometa. Protiv osumnjičenog 40-godišnjaka je jučer, 30. siječnja, nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprave te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.  Istražni sudac je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana, nakon čega je 40-godišnjak predan u Zatvor u Osijeku.

U protekla 24 sata, 30./31. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Bošnjaci, granični prijelaz Bajakovo).