Kako ojačati imunitet, probajte ovime

  Foto: Pixabay/Andrea

  S dolaskom zime i hladnijeg vremena stižu nam naravno i prehlade, virusi te pad imuniteta. No, kako to sve spriječiti? Postoji nešto što se naziva ”superfood” ili u slobodnom prijevodu ”superhrana”. Superhrana je naziv za namirnice koje u sebi sadrže veliku količinu vitamina, minerala i antioksidansa. To su visoko nutritivne namirnice koje su odlične za vaše zdravlje i imunitet. Evo i nekoliko namirnica koje slove kao superhrana te bi ih svakako trebali ubaciti u svoju prehranu.

  1. ČEŠNJAK

  Češnjak je najbolja hrana za jačanje imuniteta. Istraživanja pokazuju da češnjak ima pozitivan učinak na razinu kolesterola u krvi. Uz to, prepun je antioksidansa koji jačaju vaš imunitet.

  1. ĐUMBIR

  Korijen đumbira može biti idealan dodatak čaju, soku, juhi ili nekim drugim jelima. Đumbir smanjuje upalu i osjećaj boli u mišićima. Također, đumbir umanjuje osjećaj mučnine.

  1. CHIA SJEMENKE

  Jeste li znali da chia sjemenke originalno dolaze iz Meksika, te da su ih u svojim jelima koristili čak i stare Maye i Azteci?! Chia sjemenke bogate su omega-3 masnim kiselinama te proteinima.

  1. BOROVNICE

  Borovnice su prepune vitaminom C i kalijem. Baš kao i đumbir, borovnice također smanjuju upalu. Možete ih jesti u voćnoj salati, ubaciti ih u smoothie ili u zobenu kašu.

  Piše: Lorena Draženović, mag.cin.