Josipu Vargi novi mandat na čelu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Otoka

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Na izborno-izvještajnom saboru Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Otoka za predsjednika je izabran Josip Varga koji je i do sada obnašao du dužnost, a izabrana su i ostala tijela udruge.

“Cilj nam je pomoći braniteljima u ostvarivanju njihovih prava, poglavito onima koji nisu ostvarili baš nikakva prava, a takvih je na području Grada Otoka jako puno”, kaže Josip Varga.

Navodi kako je puno branitelja koji su se nakon demobilizacije zaposlili u poduzećima koja su kasnije propala, a oni ostali na ulici bez da su prethodno ostvarili braniteljski status.

“Takvima je sada najteže, a riječ je uglavnom o našim suborcima koji su danas socijalni slučajevi i takvima želimo pomoći”, kaže Varga dodajući kako udruga ima veliku podršku u otočkom gradonačelniku Josipu Šariću koji im je, kako je kazao, omogućio i besplatnog pravnog savjetnika.

Prije sabora, članovi otočke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskgo rata ugostili su članove Udruge veterana Brodosplit iz Splita koji su bili na proputovanju za Vukovar te su tijekom kraćeg boravka u Otoku podno spomenika poginulim zrakoplovcima i braniteljima u središtu Otoka položili vijenac i zapalili svijeće.