Josić: Ne dopustite da drugi odluče umjesto vas

VUKOVAR, Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić pozvao je u petak s konferencije za novinare građane da ne dopuste da na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima netko drugi odluči umjesto njih te neka glasuju za one koji im predstave dokumentirane programe izlaska države iz krize, a građana iz dužničkog ropstva.

“Naredna dva mjeseca već po viđenom scenariju trpjet ćemo međusobna podmetanja, optuživanja, lažne i prave afere časnih političara, namještanja, premještanja, a sve samo zbog jednog cilja – zasjedanja u udobnu fotelju ministarstava ili saborske klupe”, kazao je Josić pozvavši hrvatske građane da budu opezni i pažljivo skušaju tko i što im poručuje te se pripreme za “ponovno obmanjivanje putem odašiljača velikih privatnih ali i državnim TV i drugih postaja”.

Rekao je i kako Stožer još uvijek nije odlučio kome će se na izborima prikloniti, a to će učiniti kada vidi programe pojedinih političkih opcija.

“Podržat ćemo one koji za zatvaranje Poglavlja 23 u pregovorima oko ulaska Srbije u EU budu zahtjevali i dostavu Protokola otuđenih od strane JNA iz vukovarske bolnice, davanje podataka o neotkirvenim masovnim i pojedinačnim grobnicama, vraćanje hrvatskog teritorija u granice međunarodno priznate Republike Hrvatske kao i ukidanje univerzalne pravne jurisdikcije koju je proglasila Srbija”, naveo je.

Također je kazao kako su članovi Stožera spremni podržati i političku opciju koja bude od Srbije zahtjevala isplatu ratne štete za prekomjerno granatiranje Vukovara 1991. godine te odštete za ratne zarobljenike zatočene u logorima na području Srbije te se bude zalagala za proglašenje Vukovara mjestom posebnog i trajnog pijeteta, donošenje zakona o općoj lustraciji, promjenu načina popisa stanovništva, izmjenu izbornog zakona, gospodarski oporavak države te riješevanje dužničkog ropstva građana.

ĐURO KARALIĆ