Još jedna provala u Ilači, provalnik i ovaj put iskoristio nepažnju vlasnika

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, U Ilači se u četvrtak dogodila još jedna provala u obiteljske kuće i to je već treća takva provala u dva dana. Prema navodima policije u četvrtak je prijavljena još jedna krađa iz obiteljske kuće koja se dogodila 28. listopada u vremenu od 18,30 do 22 sata i to u ulici Stjepana Radića u Ilači. Počinitelj je i u ovom slučaju iskoristio nepažnju ukućana koji su se nalazili u drugom dijelu kuće, ušao kroz nezaključana vrata i otuđio novac, te time oštetio 62-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Nakon zatjecanja 27-godišnjaka u upravljanju osobnim automobilom pod utjecajem droga i njegovog 30-godišnjeg suvozača u posjedu manje količine marihuane u večernjim satima 28. listopada u Iloku, policijski službenici su u četvrtak, uz uporabu službenog psa za detekciju droga, a temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavili pretrage domova i drugih prostorija u Iloku koje koriste 27- i 30-godišnjak te pronašli i oduzeli ukupno 368 grama marihuane. Protiv 27-godišnjaka i 30-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela  „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenja droga“ nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci).