Još jedna internet prijevara, ovaj put prevarena je 32-godišnjakinja

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je PP Vinkovci jučer zaprimila kaznenu prijavu od 32-godišnjakinje u kojoj navodi da je prevarena prilikom prodaje putem interneta.

„32-godišnjakinja je putem aplikacije dogovorila prodaju odjevnog predmeta s počiniteljem koji joj je poslao internetsku poveznicu za slanje paketa preko dostavne službe u koju je potom unijela podatke, nakon čega joj je s bankovnog računa isplaćeno nekoliko stotina eura“, navode iz policije.

Dodaju i kako policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

„Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti novac može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja. Prilikom Internet prodaje ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice i CVV/CVC broj te ne potvrđujte izvršavanje transakcije PIN-om“, savjet je iz policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-3, GP Bajakovo i  Bošnjaci).