Jelinić poziva Penavu da organizira skup gospodarstvenika u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vijećnica u Gradskom vijeću Vukovara Slavica Jelinić obratila se priopćenjem za javnost u kojem pohvaljuje napore vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave u poticanju oživljavanja gospodarstva ali napominje kako je za jači iskorak po tom planu potrebno u Vukovaru upriličiti skup gospodarstvenika.

“Želim podsjetiti da sam u svom mandatu kao vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara dala inicijativu za održavanje skupa i susreta gospodarstvenika u Vukovaru ne samo onih iz cijele Hrvatske nego i iz šire regije. Činjenica je da je određeni gospodarski napredak učinjen od strane gradonačelnika što vidimo iz iskazane zainteresiranosti pojedinih investitora i stranih ulagača, međutim i dalje se nadam realizaciji skupa gospodarstvenika budući da smatram da Vukovar svojim geografskim položajem, prometnim (riječnim, željezničkim, cestovnim) potencijalima i infrastrukturom, a uz donesene poticaje i olakšice, ima što ponuditi”, ističe Jelinić.

Ocjenjuje kako očekuje da se jedan takav skup i organizira, ne u političke svrhe već u zajedničkom cilju poticanja gospodarstva, smanjenja nezaposlenosti te sprječavanja odlazaka ljudi iz Vukovara i okolice.

“Budući da u gradu nemamo sajamskih kapaciteta bilo bi dobro da navedeni skup gospodarstvenika u Vukovaru preraste u tradiciju iz koje će se izroditi i interesi za ulaganja i razvojne gospodarske projekte u našem gradu”, mišljenja je Slavica Jelinić.