Javni poziv za priznanja Vukovarsko – srijemske županije

Foto: Novosti

VUKOVAR, Na web stranici Vukovarsko – srijemske županije objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Vukovarsko – srijemske županije u 2022. godini. U Javnom pozivu pozivaju se pojedinci, pravne osobe ili njihovi organizacijski oblici, da podnesu  svoje prijedloge za dodjelu priznanja Županije i to za: Počast Županije, Nagradu Županije i Povelju Županije.

Nagrada Počast županije dodjeljuje se državnicima, dužnosnicima i istaknutim pojedincima, domaćim i stranim državljanima, inozemnim i međunarodnim organizacijama te pravnim osobama, koji su značajno pridonijeli općem napretku i promicanju položaja i ugleda županije ili dali zapažen doprinos razvitku određene djelatnosti i općem napretku županije.

Nagrada ili povelja se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u području gospodarske djelatnosti, znanosti i kulture, prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, tjelesne kulture i športa, lokalne samouprave, očuvanja  i zaštite okoliša, humanitarnog djelovanja, a može se dodijeliti pojedincima, grupama za kolektivna ostvarenja i pravnim osobama.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima koji žive na području županije ili su na tom području proveli dio života tijekom kojega su postigli ostvarenja zbog kojih se nagrađuju.

Obrazac prijedloga za dodjelu priznanja, koji se mora ispuniti, dostupan je na web stranici Županije (http://www.vusz.hrwww.vusz.hr) u rubrici “Javni pozivi i objave”.