Izgorio kombi Hitne pomoći Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije

Foto: www..facebook.com

U subotu, oko 20.30 sati, zapalio se kombi hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije. Objavljena je i snimka zapaljenoga kombija na kojoj se čuju i glasovi djelatnika koji viču “Bježi, beži *ebi ga, nije za*ebancija”.

Ravnatelj Zavoda Mato Matić kazao je za Večernji list kako ne zna kako je došlo do zapaljena ali i da mu je rečeno da je vatra krenula od motora.

“Najvažnije je da nije nitko ozlijeđen. Djelatnici su izašli van i oni su počeli sami gasiti požar. Vozilo se vraćalo sa hitne intervencije i u njemu nije bilo pacijenata. Djelatnici su spasili dio opreme, a dio je izgorio u požaru”, rekao je Matić.

Kazao je i kako se radi o vozilu iz 2014. godine te da je ono prije desetak dana bilo na servisu. To vozilo je korišteno kao zamjensko jer je vozilo staro godinu dana moralo na servis. Prema riječima Matića poslije požara su se reorganizirali kako pacijenti ne bi osjetili manjak vozila tako da je se sve dalje nastavilo po redovitom planu.    

Snimka zapaljenoga kombija objavljena je na Facebook stranici “Hitna uživo 194” na kojoj se čuju i zvukovi eksplozije. Snimku možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/103025265328983/videos/456201852787854

“ZZHM VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE! Povratak s intervencije. Više od 10 godina staro sanitetsko vozilo. Kažu, taman se razradilo. Nego, gospodo iz Vlada Republike Hrvatske kako vaši Audiji? Jel se može? Hvala Bogu, svi su se spasili u zadnji čas”, stoji u objavi uz snimku zapaljenog kombija.