Izborili natjecanje na EP i rušili svjetske rekorde

BJELOVAR, VUKOVAR, Članovi Powerlifting kluba “Adamas” iz Vukovara nastupili su na 3. Prvenstvu Hrvatske, koje je održano po pravilima GPA federacije, a gdje su ostvareni odlični rezultati. O nastupu na prvenstvu govori I to da su Vukovarci ne samo izborili nastup na Europskom prvenstvu nego su obarali I svjetske rekorde. Naime, natjecanje u Bjelovaru bilo je i izlučno natjecanje za Europsko prvenstvo koje se održava krajem svibnja u Zadru. Ostvareni sljedeći rezultati:

Ana Maslov: 1. mjesto u svojoj kategoriji te 1. mjesto u ukupnom poretku (seniorke i veterankle); čučanj: 90 kilograma, bench press: 42.5 kilograma i  mrtvo dizanje: 100 kilograma.

Tea Stojšić: 1 mjesto u svojoj kategoriji te 1. mjesto u ukupnom poretku (teens i juniorke); čučanj: 80 kilograma, bench press: 45 kilograma. mrtvo dizanje: 112.5 kilograma. S obzirom da je Tea bila prijavljena i za nastupe u push&pullu, mrtvom dizanju i bench pressu kao zasebnim disciplinama ove brojke su joj donijele i 1. mjesta i u tim disciplinama. Svojim rezultatima u bench pressu, mrtvom dizanju i totalu Tea je postavila nove svjetske rekorde u GPA federaciji koje treba potvrditi na kontinentalnom prvenstvu.

Stevan Blagojević: 1. mjesto u svojoj kategoriji te 2. mjesto u ukupnom poretku teens kategorija;  čučanj: 190 kilograma, bench press: 100 kilograma, mrtvo dizanje: 220 kilograma. Stevanov rezultat u mrvom dizanju novi je europski record kojeg kao i Tea treba  potvrditi na kontinentalnom prvenstvu.

Josip Podunajec je predstavljao klub u bench pressu te je zauzeo 1. mjesto u svojoj kategoriji i 2. mjesto u ukupnom poretku juniora s potiskom od 110 kilograma.

IVAN MATIĆ