Izbori: Vrdoljak popio kavu s Vinkovčanima

VINKOVCI, Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak boravio je u nedjelju u Vinkovcima, na gradskom korzu družio se s građanima te ujedno izrazio podršku kandidatkinji HNS-a na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici Mirni Krajini-Andričević.

U izjavi novinarima Ivan Vrdoljak zauzeo se za interese Slavonije rekavši kako je nužno izraditi strategiju razvoja za tu regiju.

“Strategiju razvoja Slavonije i kako ta regija mora izgledati 2020. godine moramo donijeti već 2017. te se oko toga pitanja moraju dogovoriti sve slavonske političke elite, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadale”, poručio je Vrdoljak rekavši kako HNS ima plan na koji način se može ubrzati razvoj Slavonije.

“Realno, 350 milijuna kuna treba ući u slavonske općine bez obzira tko je načelnik u kojoj općini da bi djeca iz bilo kojeg dijela Slavonije imala osiguran vrtić, prijevoz do škole, dakle sve ono što imaju djeca u Poreču ili Splitu”, kazao je Vrdoljak.

Dodao je kako razvoj Slavonije mora biti u središtu djelovanja svih slavonskih političkih stranaka, a “ne da im ideologije budu partizani, ustaše i domobrani”.

“Rođena sam Vinkovčanka i mislim da mogu puno učiniti za boljitak ovoga grada kako bi Vinkovci ponovno postali mjestom ugodnom življenja”, kazala je kratko Mirna Krajina-Andričević.

ĐURO KARALIĆ