Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije apeliraju na racionalnu potrošnju vode

Foto: Ilustracija Pixabay/Member for 5 months

Budući da se nalazimo u razdoblju visokih temperatura i velikih vrućina, a koje će prema najavama meteorologa potrajati i sljedećih dana, Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) moli građane, korisnike javnog vodoopskrbnog sustava, da vodu koriste racionalno jer bi nenamjensko trošenje moglo ugroziti kontinuitet vodoopskrbe svih korisnika na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

“Potrošnja je ovih dana daleko iznad prosjeka što može dovesti do zamućenja vode u sustavu te korisnike pozivamo da uočene probleme u vodoopskrbi prijave na besplatni broj telefona 0800 2254. Ponovno, apeliramo na korisnike da ne koriste vodu iz hidrantske mreže jer takvo neovlašteno postupanje dovodi do još većih problema, zamućenja vode i kvarova koji u razdoblju povećane potrošnje mogu prouzročiti dodatne probleme u vodoopskrbi, a istodobno riječ je i o nezakonitim postupanjima koja će biti prijavljena nadležnim institucijama”, poručuju iz VVK.

Navode i kako je zbog povećane potrošnje povećan i broj kvarova kojih je svakodnevno veliki broj na cijelom distribucijskom području te kako su djelatnici Vinkovačkog vodovoda svakodnevno na terenu i rade kako bi otklonili određene nedostatke u vodoopskrbi i to u najbržem mogućem roku i u skladu s mogućnostima.

“No, ne mogu svi nedostatci biti otklonjeni u isto vrijeme te iste razvrstavamo prema težini odnosno prema hitnosti intervencije. Ovim putem apeliramo na naše korisnike da imaju razumijevanja i strpljenja ukoliko se dogodi kvar ili određeno zamućenje vode te ih pozivamo da svaki kvar ili problem koji uoče na vodovodnoj mreži i mreži odvodnje prijave na 0800 2254 kako bi se moglo pristupiti rješavanju problema. Još jednom pozivamo sve građane da racionalno troše vode kako bi tijekom razdoblja visokih temperatura i velikih vrućina svi korisnici na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. imali sigurnu i kontinuiranu vodoopskrbu”, poručuju iz VVK.