Iz trgovačkog društva izvukli oko pola milijuna eura

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom i 60-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su počinili kaznena djela Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Osumnjičenici su tijekom 2018. godine, kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva iz Vukovarsko – srijemske županije, u poslovnim knjigama tog društva evidentirali račune drugih tuzemnih trgovačkih društava, svjesni kako su ti računi nevjerodostojni za umanjenje porezne osnovice, a s ciljem da navedeno trgovačko društvo neosnovanim korištenjem pretporeza izbjegne porezno zaduženje i plaćanje poreza, pa su takvim nezakonitim poslovanjem izbjegli obvezu plaćanja poreza, čime su oštetili državni proračun Republike Hrvatske za iznos od oko pola milijuna eura.  Nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Tijekom vikenda, dogodilo se šest prometnih nesreća, dvije sa materijalnom štetom u Tovarniku i Drenovcima, te četiri sa lako ozlijeđenim osobama.    

U petak, 27. siječnja oko 07,35 sati na državnoj cesti D2 u km 4+500, 13 dionice (Trpinja – Klisa), dogodile su se dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama. 40-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom i uslijed ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila prednjim dijelom nalijeće na zadnji dio osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 30-godišnja vozačica usporavala brzinu kretanja vozila zbog sustizanja sporijih vozila, pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede. Nakon događaja, na osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak nalijeće 46-godišnji vozač osobnog automobila zbog ne držanja dovoljnog razmaka iz vozila za kojim se kreće, pri čemu je 46-godišnji vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

U petak, 27. siječnja oko 11,45 sati u Vinkovcima na raskrižju ulica Duga i Glagoljaška, vozač osobnog automobila pri skretanju u desno nije propustio 25-godišnju pješakinju koja je stupila na obilježeni pješački prijelaz, uslijed čega je došlo do udara vozila u tijelo pješakinje pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.

U subotu, 28. siječnja oko 04,55 sati u Vođincima, 21-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola 0,89 g/kg, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilo pomaknuo sa kolnika na zemljanu bankinu, gubi nadzor nad vozilom i udara u parkirana vozila, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,45 g/kg zabilježena je kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima. Stacionarne kamere zabilježile su 6 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.