Iz obiteljske kuće u Bošnjacima otuđen novac, nakit i druge vrijednosti

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz Pu vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je jučer, 14. svibnja, Postaja granične policije Županja zaprimila dojavu o provali u obiteljsku kuću u Bošnjacima, iz koje su otuđeni novac, nakit i druge vrijednosti.

„Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet ćemo kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.  Savjetujemo građanima da poduzmu određene mjere samozaštite kako bi se smanjila mogućnost počinjenja kaznenih djela i nastanka materijalne štete“; navode iz policije.

Tijekom vikenda, od 12. do 14. svibnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća, od čega je 8 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta( Vukovar-3, Borovo, Stari Mikanovci, Nijemci, Vinkovci-2) te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 12. svibnja 2023. godine, oko 6,40 sati, 65-godišnjakinja iz Otoka, upravljala je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom Otok- Privlaka, iz smjera Otoka u smjeru Privlake. Po izlasku iz mjesta Otok, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, u zavoju ulijevo, 65-godišnjakinja je zahvatila zemljanu površinu, udarila u metalne stupiće te vozilom sletjela u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 65-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

Također u petak, 12. svibnja 2023. godine, oko 20, 30 sati, na raskrižju državne ceste D55 i Vinkovačke ulice u Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Naime, 48-godišnjak iz Županje upravljao je osobnim vozilom županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Industrijske ulice u Županji, u smjeru DC 55. Dolaskom do raskrižja s DC 55 i Vinkovačkom ulicom, 48-godišnjak je, unatoč obvezi zaustavljanja i propuštanja vozila, ušao u raskrižje i udario u osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz smjera MCGP Županja u smjeru Vinkovaca, upravljao 50-godišnjak iz Orašja. Uslijed udara, lakše je ozlijeđena putnica u vozilu 50-godišnjaka, 35-godišnjakinja iz Orašja.