Iz Bobote otpremljena donacija stočne hrane za stradale u potresu

Foto: VUSZ

BOBOTA, Donacija od 24 tone mljevenoga kukuruza prikupljena od kooperanata tvrtke Cezareja d.o.o., danas je utovarena u dvorištu tvrtke Protein d.o.o. u Boboti,  te je odvezena prema Petrinji.

Nakon što su donacije stočne hrane otpremljene iz Đurića, Gunje i Vrbanje, ovo je četvrta donacija stočara Vukovarsko-srijemske županije, što potvrđuje  zajedništvo vukovarsko-srijemskih poljoprivrednika sa stradalim poljoprivrednim gospodarstvima u potresima zahvaćenim područjima, kako bi im i na taj način pomogli, prema njihovim potrebama.

“Dakle, ovo je četvrta donacija stočne hrane prema Stožeru u Banovini. Ovoga puta smo se odlučili za mljeveni kukuruz, a u komunikaciji sa Ministarstvom poljoprivrede ova donacija ide za Petrinju. Ovo je donacija koju je organizirala tvrtka Cezareja d.o.o. i njezini kooperanti. Dogovorena je isporuka od 24 tone, te će se u 24 palete po jednu tonu podijeliti. Kada dođe tamo u Stožer, oni rade evidenciju posjednika domaćih životinja, koji prijave svoje potrebe i  dvotjedno se opskrbljuju. Dakle, ne može dobiti netko drugi.  Problem je tamo što ljudi nemaju mlinove, nemaju struju, kablove i sl. Stoga je odluka da im se maksimalno olakša i ovoga puta su pakirani u vreće po 50 kg. Nova otprema donacije planira se za dva tjedna, kako je dogovoreno, a krenuti će iz Komletinaca i otočke zadruge”, kazao je županijski pročelnik za poljoprivredu Andrija Matić.