Interventna policija ispred zgrade Vlade RH radi prijetnji ubojstvom premijeru i članovima Vlade

Foto: Vlada RH

ZAGREB, Jutros je zgradu Vlade RH na Markovom trgu osiguravala postrojba Interventne policije naoružana dugim cijevima. Razlog tome je što je policija jutros zaprimila dojavu o prijetnji ubojstvom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i članova Vlade RH.

“Trenutno mi je postrojba interventne policije ispred vlade jutros bila, ponovno prijetnja tog tipa i meni i članovima vlade. Imali ste teroristički napad (Danijel Bezuk) prije tri godine na Banske dvore, ne nužno da rani policajca Oskara Fiurija, nego da izvrši teroristički akt prema vladi, odnosno prema predsjedniku vlade, prema meni. Tu nema nikakvih dilema. Bezuk  je to napravio zbog ozračja, okružja u kojem je odrastao, odnosno netko mu je dao oružje, naučio ga pucati te izazvao i onaj voljni moment koji je najbitniji”, rekao je Plenković.

Dodao je kako su tada imali sreće da nije uspio u svojoj nakani ali i da takve prijetnje postoje i danas kao što je ova današnja.

“To se događa stalno i moramo raditi na suzbijanju takvih skupina i to tako da se angažiraju sve službe koje se time bave”, kazao je Plenković.