Institut Ivo Pilar 25. obljetnicu postojanja obilježio u Vukovaru

VUKOVAR, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba obilježio je u petak 25. obljetnicu osnutka i djelovanja i to prigodnom svečnosti koja je održana u vukovarskom Dvorcu Eltz, a s koje je poručeno kako sva znanstvena postignuća Pilarovi znanstvenici i suradnici neumorno ugrađuju u javno dobro.

“Naš moto od samih početaka je bio “Istraživanjem do činjenica” i upravo istraživanjem do činjenica smo se bavili svih ovih prošlih dvadeset i pet godina u želji da izgradimo novi pogled na suvremeno hrvatsko društvo”, kazao je ravnatelj Instituta Ivo Pilar Vlado Šakić.
Po riječima voditelja vukovarskog Područnog centra Instituta Ivo Pilar Dražena Živića, u proteklih dvadeset i pet godina Institut Ivo Pilar je sa svim svojim sastavnicama uporno istraživao hrvatsko društvo u svim njegovim složenim segmentima i na tom polju publicirao čitav niz publikacija te ostvario nit projekata, posebice u istraživanju hrvatskog društva u kontekstu Domovinskog rata i obrane Vukovara.
“Sada kad podvučemo bilancu, doista se radi o velikom izvoru i vrelu znanja, spoznaja i činjenica koje bi svi oni koji upravljaju Hrvatskom morali i trebali koristiti u koncipiranju budućeg napretka ove zemlje”, ustvrdio je Živić.
Đuro Karalić
Foto: Đuro Karalić