Incident na svečanom mimohodu Vinkovačkih jeseni: Postavljen plakat “Eutanazirajte HDZ”

Foto: Goran Kajkić

VINKOVCI, Svečani mimohod ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, na kojima se okupio veliki broj ljudi iz cijele Hrvatske i inozemstva, obilježio je incident kada je na jednoj od zgrada u središtu grada postavljen transparent “Eutanazirajte HDZ”.

“Ja sam, zajedno s grupom građana, inicijator te akcije. Ovo je jasna politička poruka koja je upućena svima, a koja pokazuje kako je građanima više dosta svega. Smatramo da je za boljitak Hrvatske potrebno eutanazirati HDZ. Policija je transparent skinula za nekoliko minuta ali je poruka otišla van i to je ono najvažnije”, rekao je nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Vinkovaca Goran Kajkić.

Govoreći o razlozima postavljanja ovoga transparenta kaže kako je povod bila cijela situacija u Slavoniji kojom HDZ upravlja od Domovinskog rata.

“Očajno stanje u Slavoniji, iseljavanje, prazna sela i gradovi, a onda i sve što se događa oko afričke svinjske kuge počevši od samog početka kada se ona pojavila u Srbiji i BiH, a kada mjerodavni nisu postupili kako je trebalo, eutanaziranje svinja po cijeloj županiji, loše mjere, razne nelogičnosti… Okidač je bio događaj od jučer iz Andrijaševaca kada su eutanazirane svinje ostavljene da leže uz glavnu cestu”, rekao je Kajkić.