Ilok: otvoren 4. Srem Film Fest

ILOK, U Gradskom muzeju u Iloku u četvrtak je svečano otvoren Međunarodni festival dokumentarnog filma iz područja turizma i ekologije, 4. Srem Film Fest, koji se od 6. do 8. listopada održava u organizaciji Udruženja filmskih tv i radio stvaratelja “Sremfilm” iz Sremske Mitrovice u devet mjesta i gradova hrvatskog i srbijanskog dijela Srijema.
“Festival je jedinstven po tome što se istovremeno održava na 11 lokacija jedne zemljopisne regije u dvije zemlje, od istočnih do zapadnih obronaka Fruške Gore”, kazao je osnivač i direktor festivala Igor Čolak.
Tijekom trajanja festivala koji je posvećen promociji turističkog i ekološkog filma, bit će prikazno 60 filmova koji će se boriti za  Grand prix festivala te Zlatne, Srebrne i Brončane bubamar, a o nagradama će odlučivati žiri u kojem se nalaze v.d. direktora Radio televizije Srbije Ilija Cerović, filmski kritičar Božidar Zečević i Marina Budimir iz Udruge “Cuccium” Ilok.
Sudionike festivala, koji su prije svečanosti otvorenja obišli stalni postav iločkog muzeja, pozdravio je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Ilok Ivica Miličević poželjevši im ugodan boravak u Iloku.
Projekcije će se održavati u Kulturnom centru u Staroj Pazovi, Inđiji i Pećincima, Zavičajnom muzeju u Rumi, Arheološkom nalazištu Gomolava u Hrtkovcima, Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici i Specijalnom rezervatu prirode Zasavica u srbijanskom dijelu Srijemu, a u hrvatskom dijelu Srijema u Gradskom muzeju u Iloku, Pastoralnom centru u Nijemcima, te Muzeju Vučedolske kulture u Vukovaru.
Đuro Karalić
Foto: Đuro Karalić