I župan Damir Dekanić zadržan na granici sa Srbijom ali su ga ipak, nakon 2,5 sata čekanja, pustili da prođe

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, I župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić imao je u subotu neugodnosti prilikom ulaska u Republiku Srbiju. Naime, Vukovarsko – srijemska županija pozvana je da prisustvuje „6. Šokačkoj večeri“ koju je u subotu, 4. veljače, u Vajskoj organiziralo Hrvatsko kulturno umjetničko društva Antun Sorgg. Dolaskom na granični prijelaz Bačka Palanka Dekanić je predao osobnu iskaznicu kako bi prešao granicu ali je sam prijelaz morao čekati oko 2,5 sata.

„Zadržani smo bez ikakvog objašnjena na graničnom prijelazu i tamo držani 2,5 sata. Nismo dobili nikakav dokument o tome. Pustili su nad pređemo granicu nakon dugog čekanja i tada nam je rečeno kako je bila smjena i da je to bio razlog čekanja. U isto vrijeme automobili su prelazili normalnu granicu“, rekao je Dekanić.

I on kaže kako su cijelo vrijeme srpski policajci i carinici bili maksimalno korektni i da s njima nije bilo nikakve neugodnosti. Dekanić je na kraju ipak prešao granicu i prisustvovao „6. Šokačkoj večeri“ ali je i odmah o svemu izvijestio i generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića kao i hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića. Napominje i da su istoga dana državnu granicu sa Srbijom prešla neka općinska izaslanstva koja nisu imala nikakvih problema te da misli kako postoji određena razina dužnosnika iznad koje se isti, iz nekog razloga, zadržavaju na državnoj granici