I vukovarsko-srijemski proizvođači na sajmu “S kobasicom u EU”

VINKOVCI/SV. PETAR U ŠUMI, U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu,šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije proizvođači suhomesnatih proizvoda, vina i kolača s područja naše županije predstavili su se na 4. Međunarodnom sajmu kobasica „S klobasicom  u EU 2016“  koji je od 4. do 6.ožujka održan u Sv. Petru u Šumi u Istri.

Cilj ove manifestacije je dugoročno poticanje proizvodnje i potrošnje tradicionalnih hrvatskih proizvoda, a kroz njeno održavanje namjera je da se širokoj publici predstave tradicionalni proizvodi, izvrši identifikacija potrošača pojedinih grupa proizvoda i potakne mlade da upoznaju, prihvate i nastave konzumirati tradicionalne proizvode.

U sklopu manifestacije već četvrtu godinu zaredom komisija sastavljena od najboljih senzornih analitičara iz zemlje i inozemstva izabrala je najbolje kobasice iz RH i regije u nekoliko kategorija.

U kategoriji Slavonske kobasice Šampionsku titulu najboljeg dobila je Mesnica „AS“ iz Županje.

Zlatnu medalju osvojili su: OPG Liščević iz Nijemaca, OPG Mađarević iz Vinkovaca, Brčić d.o.o. iz Vrbanje,OPG Perakić iz Bošnjaka i Lamut d.o.o. iz Vinkovaca.

Srebrnu medalju osvojio je OPG Ferbežar iz Otoka a brončanu medalju OPG Modic iz Bošnjaka.

U kategoriji Kulenove seke OPG Ferbežar iz Otoka osvojio je srebrnu medalju.

ĐURO KARALIĆ/VUSZ.HR