I Vinkovčanke darivale kosu u akciji “Kosa ljubavi”

VINKOVCI, U pješačkoj zoni na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu Vinkovaca u subotu je održana humanitarna akcija šišanja kose pod nazivom “Kosa ljubavi”, a koju već duže vrijeme diljem Hrvatske provodi istoimena udruga.

Akciju su pokrenule dvije mlade žene, majke, Biljana Bjelajac Poznić i Marijana Čergar koje su došle na ideju da započnu prikupljati kosu za izradu perika djeci i odraslima oboljeloj od malignih i autoimunih bolesti.

“Prvi puta smo u Vinkovcima i mislim da će i ovdje akcija biti odlična. Dobne granice za koje radimo vlasulje su od pet do 35 godina i do sada imamo više od 5.000 donacija kose”, kazala je predsjednica Udruge “Kosa ljubavi” Biljana Bjelajac Poznić.

Tijekom vinkovačke akcije u kojoj su sudjelovali učenici frizeri iz Srednje strukovne škole Vinkovci te frizerski salon Studio Kokkai, ošišala se 41 osoba i skupljeno je pramenova za pet perika. Usto, prikupljeno je i 305 kuna dobrovoljnih novčanih priloga građana. Akciju “Kosa ljubavi” organizirali su Gradski portal “Cibalia.info” i Udruženje manekena “Loreena” Vinkovci.

ĐURO KARALIĆ