I u Vinkovcima odana počast dvanestorici redarstvenika

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Počast dvanestorici pripadnika vinkovačke Specijalne jedince policije, ubijenih na današnji dan 1991. godine u Borovu, odana je i u Vinkovcima gdje su vijenci položeni i svijeće upaljene podno murala na podvožnjaku u ulici Kralja Zvonimira te podno spomen ploče na stadionu Cibalije postavljene u znak sjećanja na osnivanje Posebne jedinice policije PU Vinkovci na tome mjestu 3. ožujka 1991. godine.

Podno spomen ploče, vijence su položili i upalili svijeće predstavnici Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Krpelj” Vinkovci i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić dok im se na odavanju počasti na podvožnjaku pridružio i ministar obrane Mario Banožić uz zajedničku poruku kako je žrtva dvanaestorice redarstvenika utkana u same temelje hrvatske države te ju nikada ne smijemo zaboraviti.

U Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena je misa zadušnica, na Gradskom groblju položeni su vijenci i upaljene svijeće dok je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije u hotelu Vila Lenije održana komemorativna svečanost na kojoj su zaslužnima uručene plakete i zahvalnice.

“Bio je to sigurno jedan od najtužnijih dana gdje su naši dečki prvi krenuli u pomoć, a na kraju izgubili ono najvrijednije što su imali, živote. Ono što je možda najvažnije je da nikada ne smijemo dozvoliti da se to zaboravi”, kazao je kratko vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Milana Draženovića, pored plaketa i zahvalnica, Udruga će vinkovačkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora uručiti pametnu ploču.

“Osnovna poruka mora biti da se ne zaboravi ono što nam se dogodilo 1991. godine. Oprostiti moramo, ali zaboraviti ne smijemo”, kratko je poručio Draženović.

Foto: Đuro Karalić