I ministar Dobrović sudjelovao u eko akciji čišćenja korita rijeke Dunav u Iloku

ILOK, U okviru svojih redovitih aktivnosti Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ i ove godine organizira ekološke akcije čišćenja korita rijeke Dunav u Iloku i Vukovaru. U današnjoj akciji u Iloku roniocima se pridružio i ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović. Ministar je istakao tom prilikom kako je ovo još jedna hvale vrijedna akcija koja je inicirana s terena.

„Treba nam više ovakvih i sličnih akcija u Hrvatskoj jer one mogu potaknuti i druge ljude da se odvaže na slične akcije“, rekao je Dobrović

Iz vukovarskog kluba kažu kako je cilj akcije zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti o zaštiti raznih biljnih i životinjskih vrsta koje u njoj obitavaju. Podsjećaju i da su tijekom sličnih akcija u Vukovarsko-srijemskoj županiji njihovi članovi nailazili na razne odbačene kućanske aparate, automobilske gume pa čak i na olupine automobila te drugi nerazgradivi otpad. U ovogodišnjoj ekološkoj akciji čišćenja korita rijeke Dunav u Iloku roniocima iz Vukovara pridružili su se i članovi ronilačkih klubova diljem RH i susjedne BiH. U akciji su tako sudjelovali KPA Marsonija Slavonski Brod, RK Požega, KPA Kostrena , RK Plavi Koprivnica, RK Adriatic CRO Zagreb, RK Geronimo Zagreb, ERK Hvidra Split, ŠREK Vidra Ljubuški , RK Buško jezero Livno i RK Seuh Mostar.
IVAN MATIĆ