I Dubrovačko – neretvanska županija pomaže obnovu Vodotornja

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Dubrovačko-neretvanska županija uključila se u obnovu vukovarskog Vodotornja i prihvatila na taj način poziv gradonačelnika Vukovara Ivana Penave upućen svima koji žele da se uključe u obnovu ovoga simbola Vukovara i Domovinskoga rata. Uključivanje u proces obnove Dubrovačko-neretvanske županije dogovoren je na sastanku Penave s županom Nikolom Dobrosavićem.

“U Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na svakom koraku osjećamo poseban odnos prema Vukovaru. Grad Dubrovnik je prvi grad s kojim je Grad Vukovar potpisao Povelju prijateljstva, 3. veljače 1993. godine, koja je na najbolji mogući način i potvrđena iznimno dobrom suradnjom u protekle 23 godine. Ovaj dio Hrvatske, koji je i sam teško stradao u Domovinskom ratu, s puno osjećaja i razumijevanja odnosi se prema Vukovaru i njegovim građanima. Uključivanje i potpora projektu “Vukovarski Vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva” posebno nam puno znači i dodatno će osnažiti povezanost naših gradova. Izražavam veliku zahvalnost na svemu što naši prijatelji čine i što će činiti i u budućnosti kako bi Vukovar i stvarno postao mjesto posebnog pijeteta i mjesto za dobar život”, riječi su Penave prenesene na službenoj stranici Grada Vukovara.

Za sada se ne zna iznos s kojim će Dubrovačko-neretvanska županija pomoći obnovu Vodotornja na kojem se radovi procjenjuju na oko 20 milijuna kuna. Grad Dubrovnik obvezao se rebalansom proračuna osigurati 200.000 kuna za postupak obnove s tim što je najavljeno kako će i građanima Dubrovnika, tvrtkama i institucijama također biti upućen poziv da se uključe u obnovu ovoga najprepoznatljivijeg vukovarskog simbola.

PRESS 032