I dalje vri u HDZ-u Županje, predsjednik mladeži oglasio se na Facebooku i napustio stranku

Foto: MHDZ Županja

ŽUPANJA, Kada je na nedavnim unutar stranačkim izborima izabrano novo vodstvo HDZ-a grada Županje mislio se kako će se situacija uskoro smiriti. Međutim, prije nekoliko dana javnost je doznala kako je nedavno izabrani predsjednik županjskog HDZ-a Damir Juzbašić podnio ostavku što je pojasnio velikim i brojnim obvezama u Robnim rezervama gdje je ravnatelj.

Očekivalo se kako će upravo Juzbašić biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Županje. Međutim, mnogi tu njegovu ostavku vide kao rezultat pritiska i da se na taj način aktualnom gradonačelniku Davoru Miličeviću ponovno širom otvaraju vrata za kandidata za gradonačelnika Županje. Povodom svih događanja unutar HDZ-a Županje na Facebooku se oglasio predsjednik Mladeži HDZ-a Županje Tomislav Šiklić s objavom koja je nazvana „Davor Miličević nije kandidat članova i članica HDZ-a Županja.

„U narednim danima možemo očekivati nastavak igrokaza u režiji predsjednika ŽO HDZ-a Marija Banožića i kandidata za župana Damira Dekanića – imenovanje povjerenika koji će sazvati sjednicu GO HDZ-a Županja, na kojoj će Davor Miličević biti izabran kao kandidat za gradonačelnika. Naivno smo vjerovali da će se poštivati volja većine članova koji su na unutarstranačkim izborima jasno rekli da Davor Miličević nije njihov predsjednik, ali na kraju se o kandidatu za gradonačelnika Županje odlučivalo u Vinkovcima.  Sretno svima koji će na nadolazećim lokalnim izborima krenuti u borbu za promjene u našem gradu.  Ovom objavom stranica prestaje biti aktivna, a da se sud “časti” HDZ-a ne sastaje ponovno zbog “problema” u Županji, iz stranke ću istupiti sam“, napisao je Šiklić.