Humanitarna košarkaška utakmica za potrebe liječenja Damira Pejića (11)

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pod sloganom „Za Damirovo bezbrižno djetinjstvo“ u Sportskoj dvorani u Borovu naselju odigrana je humanitarna košarkaška utakmica na kojoj su se skupljale donacije za 11-godišnjeg Damira Pejića koji je obolio od akutne leukemije.

Na parketu vukovarske dvorane „snage“ su odmjerili igrači selekcije dječaka 2007. godišta Košarkaškog kluba Borovo i njihovih vršnjaka koji su bili dio reprezentacije Vukovarsko – srijemske županije. Iako je rezultat u takvim utakmicama nevažan treba napomenuti kako je krajnji rezultat utakmice bio 42:42. Utakmica je započela prozivanjem svakoga igrača imenom i prezimenom. Bilo je tu lijepih akcija, driblinga, poteza, koševa ali i velike borbenosti pa i promašenih zicera. Dječaci su prikazali sve ono što krasi košarku kao jedan kolektivni sport. Sve to na tribinama pratilo je 200-ak gledatelja.

„Ovo je najmanje što smo mogli učiniti za Damira koji je naš član. Damir i njegova majka se trenutno nalaze u Zagrebu na liječenju. Želja svih nas je da Damir ozdravi i da ponovno bude naš član i mi mu ovom utakmicom šaljemo poruku da mislimo na njega. Ovo je bio samo prvi korak akcije jer planiramo i druge korake kako bi pomogli Damiru. U planu nam je nastaviti sa sličnim aktivnostima pa ćemo tako pomoć za Damira prikupljati po školama, kafićima, klubovima i sličnim mjestima“, rekao je tajnik Košarkaškog kluba Borovo Gordan Vuković.        

Oni koji nisu mogli doći na utakmicu Damirovo liječenje mogu pomoći i uplatom na žiro račun:  

Damir Pejić
Hrvatskog zrakoplovstva 25/2
32010 Vukovar

HR83 2500 0093 1071 9015 7

Za Damirovo bezbrižno djetinjstvo!