HSS Vukovar: Ispunjava li vukovarski gradonačelnik predizborna obećanja?

VUKOVAR, Na ovotjednu izjavu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave o smanjenu broja nezaposlenih na području grada reagirala je danas i gradska organizacija HSS-a.

„Protumačivši kao uspjeh gradske vlasti statističke podatke nastale ‘brisanjem’ korisnika iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gradonačelnik se zapravo nema čime hvaliti. Jer, uspješni su bili samo u protjerivanju mladih u Njemačku, Irsku i na hrvatsku obalu dok traje sezona. To je pravi razlog ‘pada’ nezaposlenosti. Čak niti navod o podatcima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o povećanju broja radnih mjesta na području grada Vukovara ne govori gradonačelniku u prilog, jer se nesmiljeno zapošljava samo u redovima gradske uprave“, stoji u priopćenju vukovarskog HSS-a.

Navode i kako je letimičnim pregledom Elektronske oglasne ploče Grada Vukovara razvidno je da je tijekom ove godine Grad zaposlio desetak osoba. Podsjećaju i na upozorenja od strane nekih političkih stranaka u gradu o netransparentnom i dvojbenom zapošljavanje u Gradskom poglavarstvu kao i tvrtkama i ustanovama kojima je Grad osnivač.

„Kada je Gradonačelnik u predizborno vrijeme obećavao otvaranje 200 radnih mjesta, očekivali smo da će to biti u privredi i obrtništvu, a ne u Gradskom poglavarstvu“, ističu iz HSS-a.

IVAN MATIĆ