HSP AS: Malo je razloga za proslavu povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije

Foto: hspas-bpz.com

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska županija dan Svetog Martina obilježava kao Dan županije, no  u 2017. godini malo je bilo kakvih razloga za proslavom u najistočnijoj hrvatskoj županiji, izvjestili su iz HSP AS čiji predsjednik Hrvoje Niče tvrdi kako je Vukovarsko-srijemska županija i dalje županija u kojoj se nezaposlenost smanjuje iseljavanjem, a ne otvaranjem novih radnih mjesta te će bez snažne podrške države u ovoj, resursima najbogatijoj, hrvatskoj regiji ostati samo oni koji su zaposleni u državnim tvrtkama i institucijama.

Kakvo je stanje u ovoj regiji možda najreprezentativnije prikazuje kako u Vukovarsko-srijemsku županiju, unatoč primamljivim uvjetima, više ne žele doći ni liječnici, a i oni koji su u sustavu svakodnevno zauvijek odlaze. Kao državljani Hrvatske možemo biti sretni kada se zadrže u Zagrebu, ali nažalost njihov put je uglavnom prekogranični, navodi Niče.

Smatra kako su Slavoniji neophodna snažna maksimalna porezna rasterećenja stanovništva i gospodarstva ukidanjem poreza na dohodak i poreza na dobit onima koji privređuju na hrvatskom istoku, a kojima bi se pozvalo mlade da se vrate na svoja ognjišta, ali i pružile nove prigode Hrvaticama i Hrvatima iz ostatka Hrvatske i svijeta da svoju budućnost grade u toj bogatoj Slavoniji.

Ono što ova Vlada mora shvatiti jest činjenica kako Slavonija nije neka prekooceanska kolonija već tisućljetna hrvatska zemlja gdje je obranjena i stvorena suvremena Hrvatska, poručuje predsjednik HSP AS Hrvoje Niče u priopćenju za javnost u povodu obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije koji je proslavljen u petak u Županji svečanom sjednicom Županijske skupštine.