Hrvatski suverenisti odali počast stradalnicima bleiburške tragedije

Foto: Hrvatski suverenisti

BLEIBURG, Izaslanstvo Hrvatskih suverenista predvođeno predsjednikom Marijanom Pavličekom te članom predsjedništva Franom Čirkom odalo je počast stradalnicima bleiburške tragedije. Tom prilikom predsjednik Suverenista istaknuo je da najveće stradavanje hrvatskog naroda o kojemu se 45 godina nije smjelo govoriti, nikad ne smije biti zaboravljeno.

“Bleiburška tragedija kao i križni put na kojima je po procjenama stradalo i do 100.000  pripadnika hrvatskog naroda najveća je ljaga komunističkog režima ondašnje Jugoslavije te maršala Josipa Broza. Nažalost do danas nam nisu poznate brojne lokacije na kojima su pripadnici hrvatskog naroda bez ikakvoga suda hladnokrvno ubijani po kratkom postupku”, rekao je Pavliček.

Suverenisti su još jedanput izrazili negodovanje katastrofalnom reakcijom hrvatske diplomacije koja je dozvolila ukidanje službene komemoracije od strane austrijskih vlasti. Napomenuli su i kako se i u doba Jugoslavije komemoracija održavala unatoč brojnim diplomatskim pritiscima komunističkih vlasti, a da danas u doba moderne Europe, Europe bez granica, Hrvatima je onemogućeno komemorirati najveće stradavanje vlastitoga naroda u njegovoj povijesti.

“Posebno je sramotno i porazno za hrvatsku diplomaciju što se očigledno pomirila sa skidanjem povijesnog hrvatskog grba sa spomenika postavljenog davne 1987. godine u čast poginulim hrvatskim vojnicima i civilima. Iako taj isti grb i dan danas krasi brojne plemićke dvorce i carske palače diljem Austrije”, poručuju Hrvatski suverenisti.