Hrvatski radio Vukovar dobio digitalnu radijsku režiju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava simbolično je u rad pustio novu digitalnu režiju Hrvatskog radio Vukovara. Penava je tom prilikom podsjetio kako Hrvatski radio Vukovar ove godine obilježava 60 godina postojanja i 20 godina od povratka u Vukovar.

„Ovo je veliki projekt za Hrvatski radio Vukovar koji s ovom digitalnom režijom ide ispred vremena“, rekao je Penava ističući kako će nova režija pomoći u daljem razvoju radija kao i podizanju kvalitete programa.

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljana Blažević rekla je kako je projekt na inicijativu iz samoga radija započet prije godinu dana kao i da su u realizaciji imali potporu i Grada Vukovara. Prema njenim riječima za potrebe instaliranja nove digitalne režije Fond je izdvojio 286 tisuća kuna.

„S ponosom možemo reći kako je ovo sada najmodernija radijska režija na istoku Hrvatske. S njom smo sada ispred vremena, a ona nam omogućava i nadogradnju dugih softvera i dodatno poboljšavanje kvalitete cijeloga programa“, rekla je direktorica Hrvatskog radio Vukovara Mirjana Đermadi.