Tijekom vikenda 14 prometnih nesreća, Vukovarac vozio s 2,11 promila alkohola u krvi

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Tijekom produženog vikenda, od 28. travnja do 01. svibnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od čega 5 sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške i 4 osobe lakše tjelesne ozljede, a dogodilo se i 9 nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

U subotu, 30. travnja u Ceriću, Ulici A. Stepinca, 37-godišnji vozač mopeda, za koji je proteklo važenje prometne dozvole i redovnog tehničkog pregleda u svibnju 2022. g., pri vožnji je – uslijed neprilagođene brzine, udario u parkirani osobni automobil, pri čemu je u navedenom udaru i padu na kolnik zadobio teške tjelesne ozljede, zasad neopasne za život. Prema vozaču su poduzete propisane zakonske mjere, uz podnošenje posebnog izvješća nadležnom državnom odvjetništvu. Navedena ulica je zbog obavljanja očevida na mjestu događaja prometne nesreće, bila zatvorena za promet u vremenu 19,45 do 21,50 sati.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se, po jedna, u Vukovaru, Županji, Oroliku, državnoj cesti D-55 kod GP Županja, GP Bajakovo, Štitaru, Gunji, Andrijaševcima i Gradištu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 16 vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu. Koncentracija od 2,11 g/kg alkohola u organizmu zabilježena je u subotu kod 68-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru.

Stacionarne kamere zabilježile su 26 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-55 kod Gradišta – 17 prekršaja nepropisne brzine.