HRAST-u isporučena informatička oprema vrijedna 50.000 eura

VINKOVCI, Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST isporučena je informatička oprema u vrijednosti 50.000 eura koja se sastoji od prijenosnih i stolnih računala, monitora, pisača i ostale tehničke opreme koja će omogućiti djelatnicima Agencije da uz nova znanja u svom radu koriste i nove tehnologije.

Kako su izvjestili iz HRAST-a, informatička oprema isporučena je kao dio završnih aktivnosti u sklopu projekta Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (e-BUSINESS) Ministarstva poduzetništva i obrta na koji se Agencija prijavila još u svibnju 2013. godine, a sve do sada je trajala provedba.

Cilj projekta je bio poboljšati konkurentnost subjekata malog gospodarstva putem poticanja i podržavanja korištenja e-business rješenja, a time i poboljšanja njihove efikasnosti i produktivnosti, kvalitete proizvoda i usluga te pristupa informacijama i tržištima putem povećanja razine svijesti i upotrebe elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja.

U sklopu projekta su pokrenute Internet stranice i izrađeni promotivni materijali, a za poduzetnike s područja Vukovarsko-srijemske županije održano je nekoliko seminara i radionica te je svim poduzetnicima omogućeno besplatno preuzimanja priručnika „e-Poslovanje za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika“, a na završnoj konferenciji predstavljen je i promotivni film projekta e-Poslovanje.

AR-HRAST.HR/ĐURO KARALIĆ

Foto: ar-hrast.hr