HNS: Uskoro zeleno svijetlo za obnovu OŠ Nikole Andrića

Foto: HNS

VUKOVAR, Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo posjetio je Vukovar te tom prilikom  susreo se s predsjednikom podružnice HNS-a Igorom Totom i prvim čovjekom županijskog HNS-a Nenadom Bučkom.

„Nezaobilazna tema, kada je riječ o konkretnim projektima Ministarstva znanosti i obrazovanja, dugoočekivani je početak obnove Osnovne škole Nikole Andrića. Razgovor je uključivao nove informacije o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju najavljenim za ovo ljeto. Ujedno riječ je najvažnijim preduvjetimapočetka obnove škole, a za što se ministrica dr.sc. Blaženka Divjak osobno založila. Podsjetimo, u proračunu njenog ministarstva za 2018. godinu osigurano je  potrebnih 15 milijuna kuna za obnovu škole“, stoji u priopćenju HNS-a kojega potpisuje Bučko.

Navodi se i kako je izraženo zadovoljstvo učinjenim predradnjama i razumijevanjem Ministarstva za dugogodišnji problem ove škole pri čemu je svima sigurnost učenika i djelatnika na prvom mjestu.

„Inicijalni susret s ministričinim pomoćnikom otvorio je prostor za dogovore i daljnju realizaciju projekata resornog Ministarstva kada je riječ o gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a na čemu HNS intenzivno radi“, poručeno je iz Vukovara.