HNS: Nisu dovoljne medijske reakcije nego djelovanje nas političara kroz 365 dana

Foto: Marko Nukić

VUKOVAR, Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske Hrvatska narodna stranka – podružnica Vukovar oglasila se s priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

„Povodom 15. siječnja, Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja koji se obilježava kao Spomendan i kojim se ukazuje na dva važna datuma iz povijesti suvremene hrvatske državnosti, najbolji je trenutak za osvrnuti se na stanje u gradu, ali i poslati jasnu poruku.

Nasilje koje se prije nekoliko dana dogodilo u Vukovaru, osuđujemo kao i svatko imalo razuman i dobronamjeran, ali svi mi koji djelujemo na političkoj sceni u Vukovaru trebali bi djelovati tijekom svih 365 dana i svakodnevno pokazivati svojim primjerom, a ne sporadično reagirati. 

Upravo na današnji dan 2021. godine HNS Vukovar je krenuo u izborni ciklus za gradsko vijeće grada Vukovara. Naša poruka je tada bila vrlo jasna, a i primjenjiva je u cijelosti i danas. Živimo Vukovar koji nije – NI LIJEVO, NI LEVO, NI DESNO,  već Vukovar koji ide naprijed.  

Kao i svih posljednjih godina a na današnji Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja objavljujem jedan te isti status koji govori kakav Vukovar mi želimo i kakav Vukovar mi živimo.

Došlo je vrijeme da se poštujući prošlost okrenemo temama budućnosti! Želimo Vukovar i Hrvatsku u kojoj se ne pita tko si i što si, nego što znate i što želite učiniti za svoj grad i svoju zemlju. Želimo Vukovar i Hrvatsku koja transparentno i racionalno troši novac poreznih obveznika. Želimo Vukovar i Hrvatsku koja puni naslovnice izvrsnošću mladih ljudi, kreativnošću pojedinaca i poduzetništvom, a ne međunacionalnim sukobima, iseljavanjem i siromaštvom. Želimo Vukovar i Hrvatsku koja brine o svojim najstarijima ne samo kroz socijalne projekte, nego i stvaranjem uvjeta da njihova djeca i unučad ostanu ovdje i brinu o njima.

Živimo za takav Vukovar i takvu Hrvatsku. Vukovar i Hrvatsku koji nisu ni narančasti, ni plavi, ni crveni, nego Grad i Država u kojima se živi i stvara, koji idu naprijed! Sretan Vam današnji dan kao i svih drugih 364 dana!

Nadam se da će nedavni nemili događaji biti prekretnica u gradu Vukovaru koji je usmjeren ka boljoj budućnosti i vjerujem da je sazrjelo vrijeme za Vukovar u kojem ćemo se konačno okrenuti budućnosti, razvoju i prosperitetu grada, obrazovanju i ostanku mladih u Vukovaru“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskog HNS-a i gradski vijećnik Nenad Bučko.