HNK Mitnica dobio pomoćni teren s umjetnom travom

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica svečano je otvoreno novoizgrađeno pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom HNK Mitnica. Na taj način ovaj županijski prvoligaš dodatno je poboljšao uvjete za rad što će zasigurno doprinijeti i još boljim rezultatima. HNK Mitnica obiluje neiscrpnim bogatstvom svojih vrijednih članova koji su pokrenuli ovu akciju nazvanu „Crno-plavi kvadrat“, u kojoj je sudjelovalo 533 pravnih i fizičkih osoba čime je prikupljeno 800.000 kuna,  što je igračima osiguralo kvalitetan teren za treninge te nove nogometne uspjehe u narednim godinama.

Kako navode iz HNK Mitnica s ovim svečanim otvaranjem završena je prva faza radova na projektu “Crno plavi kvadrat”. Na inicijativu Uprave kluba projekt je osmislio bivši igrač i član Uprave Tomislav Zebec . Projekt je podijeljen u tri faze od kojih je prva bila i najzahtjevnija, dok se druge dvije odnose na postavljanje zaštitnih mreža i uređenja prostora uz teren, te postavljanje tribina.

Projekt je Upravi kluba prezentiran 14. kolovoza 2021. godine, a samo dan kasnije javnosti putem društvenih mreža i medijskih kuća. U njemu je sudjelovalo ukupno 585 donatora pravnih i fizičkih osoba, prikupljeno je 423.250,00 kuna od čega je od strane HNS-a donacija iznosila 100.000 kuna, a najveća pojedinačna 20.000 kuna.

Glavni arhitektonski projekt izradila je vukovarska tvrtka Ekološki Centar d.o.o. Nakon što su otklonjeni i posljednji birokratski problemi također još jedna vukovarska tvrtka Mario d.o.o. izvela je zemljane radove i postavljanje početnog sloja tucanika, nakon čega su postavljeni i betonski rubnjaci oko cijelog igrališta.

Radi inflacije radovi su bili kratko zaustavljeni, a taj problem u vrlo kratkom je roku riješio istinski prijatelj kluba i nebrojeno puta donator Ivica Kiso Kasalo. U nastavak radova odnosno izgradnju pripreme podloge za teren samoinicijativno uključila se i tvrtka Cestorad d.d.

Sam travnjak vrijedan 487.200 kuna financiran je od strane Grad Vukovar te kupljen i postavljen od tvrtke EDEL SPORT. Konačno s danom 23. studeni 2022. završena je prva faza radova.