Nezakonito mu ovršeno 2,71 hektara kukuruza

VINKOVCI,. PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je u periodu od 15. studenog do 22. prosinca 2020. godine, na neograđenom i nezaključanom dijela lovačkog doma, oštećena je drvena terasa te prozirna cerada kojom je terasa zatvorena. Lovočuvar lovnog društva iz Svinjarevaca je, 22. prosinca 2020. godine, podnio policiji prijavu zbog oštećenja lovačkog doma iz društva u Svinjarevcima, čime je nastala materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna te će predstavnici tog lovačkog društva dostaviti odštetni zahtjev. Policija je potvrdila prijavljeno oštećenje, provedeni su izvidi na mjestu događaja te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Vinkovačka tvrtka za poljoprivredne djelatnosti podnijela je odštetni zahtjev i prijavila policiji da je na jednom poljoprivrednom zemljištu u Markušici čiji je koncesionar, a koje je u državnom vlasništvu, nastalo materijalno oštećenje u iznosu od  nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijskim izvidima utvrđeno je da je početkom studenog 2020. godine na navedenom zemljištu u Markušici nezakonito ovršeno 2,71 hektara poljoprivredne površine na kojoj je bio zasađen kukuruz. Policija provodi daljnja istraživanja, a Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je 8 prometnih nesreća pri čemu je u 7 nesreća nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci x 4, Ilok, Mirkovci i cesta Otok-Vrbanja) dok su u jednoj prometnoj nesreći lakše tjelesno ozlijeđene dvije osobe (cesta u području Općine Gradište).