HKS reagirao na izjavu Srđana Milakovića o Danima sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

VUKOVAR, Predsjednik vukovarske podružnice Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček oglasio se priopćenjem za javnost reagirajući na izjave dogradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića. U pojašnjenju iz HKS-a navode kako je Milaković, inače dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine, srbijanskoj novinskoj agenciji Tanjug rekao kako cijela komemoracija Dana sjećanja na žrtvu Vukovara ima karakter podjela, a ne suosjećanja sa žrtvama. U istoj izjavi Milaković je rekao i da ”u hrvatskom prikazivanju događaja posljednjeg rata nema prostora za sve žrtve, pa ni za srpske vojne i civilne žrtve”.

„Sramotno je da Srđan Milaković u bilo kakvom kontekstu spominje srpske vojne žrtve sa žrtvama hrvatskih branitelja i civila. Ove izjave samo potvrđuju da upravo Milaković i njemu slični očigledno žele izjednačiti agresora sa žrtvom, i to upravo u Vukovaru, gdje je izvršen  najveći kulturocid, te masakr nad nedužnim braniteljima i civilima  u jednom gradu nakon Drugog svjetskog rata“, stoji u priopćenju za javnost Pavličeka.

Dalje navodi kako upravo njegovo ne sudjelovanje u Danima sjećanja na žrtvu Vukovara je znak ne poštivanja temelja hrvatske države, i korak prema daljnjim podjelama većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Gradu Vukovaru.

„Žalosno je da dotični niti 25 godina nakon otvorene agresije na Republiku Hrvatsku i grad Vukovar, ne može očigledno prihvatiti činjenicu da su upravo pripadnici njegovog naroda sudjelovali u toj agresiji. Pozivamo istog da se ispriča za ove sramotne izjave, kojima produbljuje rane obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, ali i svim Hrvatima grada Vukovara“, ističe Pavliček.

Donosimo i link izjave Srđana Milakovića za Tanjug.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=286191

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić