HDSSB: Umjesto šatora Vlada RH trebala nam je poslati novce za obnovu Vodotornja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, „Umjesto šatora Vlada RH trebala je Vukovaru poslati novce za obnovu vukovarskog Vodotornja“ naslov je priopćenja za javnost u kojem HDSSB poziva Vladu RH da se aktivnije uključi u obnovu ovoga gradskoga simbola. Predsjednica vukovarske podružnice HDSSB-a Slavica Jelinić navodi kako je vukovarski Vodotoranj simbol je hrvatskog zajedništva te da je za njegovu obnovu potrebno prikupiti oko 20 milijuna kuna.

„Iako su se u ovaj projekt uključili u velikom broju građani svojim dobrovoljnim prilozima tek se sakupilo malo više od 2 milijuna pa smo mišljenja da je potrebno uključivanje i Vlade RH kroz izdvajanje iz državnog proračuna određenih ministarstava kao npr. branitelja, turizma, regionalnog razvoja i EU fondova“, navodi Jelinić.

Napominje i kako će se uložena sredstva države brzo vratiti jer obnovom Vodotornja pokrenut će se kontinentalni turizam u Vukovaru i okolici koji će donositi prihode, a kroz naplaćeni porez uložena sredstva vratit će se u proračun.

„Kada bi se na jedan mjesec svi općinski, gradski, županijski vijećnici, saborski zastupnici, zastupnici u europarlamentu odrekli jedne naknade – koliko je to novaca? Tada bi to bilo zajedništvo“, ističe Jelinić pozivaju na konkretnu akciju.

Dodaje i kako Vodotoranj kao simbol stradanja u novijoj povijesti ne samo na području RH nego europskih i svjetskih stradanja treba imati posebno značenje.

„Ako već država, odnosno, Vlada RH, ne može to prepoznati možda bi obnovu mogao prepoznati neki europski ili svjetski grad ili država“, zaključila je Jelinić.

Prema službenim podacima na službenoj stranici Grada Vukovara do sada je za projekt obnove vukovarskog Vodotornja prikupljeno nešto manje od 2,8 milijuna kuna.

IVAN MATIĆ