HDSSB: Sjedište Ministarstva branitelja treba biti u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, S formiranjem nove Vlade RH i imenovanjem resornih ministara predsjednica HDSSB-a županije Vukovarsko-srijemske Slavica Jelinić istaknula je kako bitka za Vukovar unatoč odmaku od 24 godine još uvijek nije prošla

„Grad Vukovar treba u budućnosti dobiti veću pažnju od strane države, a upravo u Vukovaru treba biti sjedište Ministarstva hrvatskih branitelja“, ističe Jelinić.

Pojašnjavajući svoj prijedlog Jelinić u priopćenju za javnost podsjeća na stratešku važnost Vukovara u Domovinskom ratu i potpuno razoreni grad nakon agresije. Ističe i kako poslije svega Vukovar ne smije biti i ostati samo simbol stradanja branitelja i civilnih žrtava već pobjede i oporavka.

„Bitka za Vukovar nije prestala, iako su prošle 24 godine. Sada se moramo boriti drugim sredstvima ne samo Ministarstvom već i rehabilitacijskim centrom koji bi se u Vukovaru mogao izgraditi uz pomoć sredstava EU, kao i studentskim centrom, vukovarskom Lukom koja bi trebala biti prenesena iz državnog u vukovarsko vlasništvo i upravljanje, energetskom obnovom gradskih, a i privatnih zgrada pa čak i novom, a nekad respektabilnom Vukovarskom bankom, stoji u priopćenju HDSSB-a.

PRESS 032