Grbin Plenkoviću: Stari moj, ako si spreman za sve izazove dođi, pokaži se, ne budi kukavica

Foto: Đuro Karalić

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavio je danas u Vinkovcima predizborni programa koalicije Rijeke pravde, ponovivši poziv predsjedniku HDZ-a i Vlade Andreju Plenkoviću na predizborno sučeljavanje, poručivši mu da ne bude kukavica.

“Stari moj, ako si spreman za sve izazove dođi, pokaži se, ne budi kukavica. Kažeš da sam patuljak, hajde dođi na sučeljavanje i to pokaži ili će se pokazati da nemaš hrabrosti i nakon osam godina nemaš što reći jer su sve tvoje laži razotkrivene. Ili dođi na sučeljavanje ili šuti jer si potpuna kukavica”, poručio je Grbin Plenkoviću.

Kazao je i kako osim Plenkovićeve Hrvatske, koja je kako je ustvrdio, sazdana na korupciji, lopovluku i krađama, postoji i ona druga, Hrvatska, Hrvatska koja želi graditi i stvarati. “To je Hrvatska koja nakon 17. travnja želi besplatne vrtiće za svu djecu i veće mirovine i ta Hrvatska stoji sada pred vama”, kazao je najavivši kako će, nakon što koalicija Rijeke pravde odnese izbornu pobjedu, u prvom tjednu nakon formiranja Sabora izmijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju, kako bi se mirovine počele usklađivati na pravedan načina, a na prvom rebalansu proračunu, koji će biti napravljen prije ljeta, umirovljenicima će se osigurati trajni dodatak.

“U osam godina Plenkovićeve Vlade proračun je rastao za 100 posto, a mirovine dva i pol puta sporije. U četiri godine mi ćemo vratiti hrvatskim umirovljenicima ono što im je Plenković uzeo u osam godina”, poručio je Grbin.

Govorio je i nositelj liste u V. izbornoj jedinici Predrag Fred Matić poručivši kako Slavonija zaslužuje puno bolje, a boljitak im ne mogu donijeti današnji vlastodržci.

“Izađite stoga na izbore i glasajte za promjene, kako bi svima u Hrvatskoj bilo bolje, a ne samo njima”, pozvao je Fred Matić.