Granični policajci PU vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske spriječili protuzakonit ulazak turskih državljana u Republiku Hrvatsku

Foto: MUP RH

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su od uhićenju 22-godišnjeg državljanina Švicarske i 31-godišnjeg državljanina Kosova zbog sumnje da su omogućili nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku šestero državljana Turske.

Na temelju suradnje Policijskih uprava vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske, policijski službenici su u petak u ranim jutarnjim satima na sjevernom odmaralištu autoceste A3, naspram Bošnjaka, zaustavili osobni automobil marke Ford slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije, a u kojem je prevozio šest državljana Republike Turske.

Ubrzo, sumnjajući da je drugim osobama nezakonito omogućio ulazak u Republiku Hrvatsku, na autocesti je zaustavljen i osobni automobil BMW kosovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Republike Kosovo.  

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da su vozači navedenih vozila, 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije i 31-godišnji državljanin Republike Kosovo, omogućili navedenim državljanima Republike Turske (30-godišnji muškarac, dvije žene u dobi od 22. i 33. godine, a među njima su i jedan muški maloljetnik te dvoje djece)  da nedozvoljeno uđu u Republiku Hrvatsku.

Obojica vozača su uhićena i uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Državljani Republike Turske su u skladu sa zakonskim propisima, budući su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu, prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini.