Gradsko vijeće Vukovara i vukovarski HDZ oštro protiv kanala Dunav-Sava

Foto: HDZ Vukovar

VUKOVAR, Poslije nedavne tematske sjednice Gradskoga vijeća, a potom i izjava na svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, oko izgradnje kanala Dunav-Sava uslijedile su nove reakcije.

„Izgradnja kanala Dunav-Sava bila posljednji čavao u lijesu Grada Vukovara“, rekao je zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Vukovara Pilip Karaula.

Na istu temu, na konferenciji za novinare, progovorio je i predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić kojni je zatražio da se o kanalu više ne raspravlja na razinama koje nisu prikladne nego da o cijelome projektu odluče Hrvatski sabor i Vlada RH.

„Apeliram i na Vladu Republike Hrvatske koja dolazi u Vukovar da sve snage usmjere na razvoj gospodarstva u Vukovaru jer će se na taj način razvijati i postojeća luka Vukovar sa svojim kapacitetima, želimo da se logistički centar gradi uz Dunav, to je naša rijeka koja nam je Bogom dana i koja je plovna 365 dana godišnje. Mislimo da Vlada i Sabor trebaju ići u tom smjeru i uvjereni smo da će uvažiti naš Zaključak“, rekao je Gavrić.

Na zasebnoj konferenciji za novinare predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna koji je rekao kako je župan Galić svojim izjavama na županijskoj Skupštini obezvrijedio sve vijećnike Gradskog vijeća Vukovara, Gradsko vijeće kao i same građane.

„Protiv izgradnje kanala su ne samo Vukovarci nego i gospodarstvenici, stručnjaci, biolozi, ekolozi… Postavlja se i pitanje tko zastupa interese izgradnje toga kanala koji ne donosi ništa dobro. Izgradnju zastupa građevinski lobi, mafije, ljudi s kriminalnim dosijeima, osuđenici, optuženici i nažalost Božo Galić“, rekao je Barna.

U svome oštrom istupu Barna je istakao i kako izgradnja kanala predstavlja agresiju na Vukovar, egzistenciju građana koja ugrožava budućnost djece. Podsjetio je i kako je župan Galić u tri mandata koliko je na čelu županiju Vukovaru se trebao predstaviti na način da obnovi OŠ Nikole Andrića, izgradi Ekonomsku školu i dvoranu Strukovne škole. Niti jedan od tih projekata nije realiziran iako je to, kako je rekao Barna, bila zadaća upravo županije kao osnivača škola.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić