Gradsko vijeća Vinkovaca prihvatilo izmjene i dopune GUP-a, te drugi rebalans proračuna

Foto: Grad Vinkovci

Vijećnici vinkovačkog Gradskog vijeća prihvatili su na danas održanoj sjednici prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) grada Vinkovaca.

„Izmjenama i dopunama vjerujem omogućit ćemo razvoj grada Vinkovaca u prostoru, kao i gospodarstva jer ćemo sada moći izdati dozvole za projekte koji čekaju povlačenje sredstava iz EU. Primili smo preko 200 zahtjeva zainteresiranih strana i većina je usvojena, dakle sve ono što je bilo logično što su se složila javnopravna tijela i u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Vukovaru. Dakle, mnogi su sudjelovali u donošenju i vjerujemo da je ovaj GUP dobar i razvojan”, ocijenio je gradski pročelnik za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Davor Mecanović.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, s usvojenim izmjenama i dopunama GUP-a dobit će se prijeko potreban prostor za gospodarsko širenje Vinkovaca kao i stanogradnju.

Vijećnici su na današnjoj sjednici prihvatili su novi rebalans proračuna kojim je proračun Grada uvećan za 6 milijuna kuna i sada iznosi 363 milijuna kuna.

„Razlog ovim izmjenama i dopunama je tehničke prirode i ovim osiguravamo daljnju provedbu naših projekata, a osobito za BIC 1 i BIC 2 odnosno za biciklističke staze. Za BIC 1 sve je već pripremljeno i ide u provedbu, a za BIC 2 osiguravamo dodatna sredstva za otkup zemljišta u Šokačkoj i Zvonarskoj ulici, a građevinsku dozvolu očekujemo do kraja godine”, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za financije Sanja Lozić.