Gradonačelnik Ivan Bosančić o problemima koji ih muče razgovarao s građanima Zagrebačkog bloka

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Obilazak mjesnih odbora na području grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić nastavio je večerašnjim posjetom Mjesnom odboru Zagrebački blok gdje je na javnoj tribini razgovarao s građanima o problemima koji muče stanovnike toga dijela Vinkovaca.

“Mislim da gradski proračun mora doći do svakog čovjeka u ovome gradu kako bi svaki građanin osjetio poboljšanje”, kazao je gradonačelnik Bosančić najavivši izgradnju dječjeg igrališta kod Barutane te radove na kanalizacijskom sustavu u sklopu Aglomeracije Vinkovci.

Foto: Đuro Karalić

“Imamo projekt izmjene kanalizacije na prostoru grada vrijedan 150 milijuna kuna. Iz toga razloga nismo dirali ulice koje su u sklopu toga projekta, a koji se od potpisa ugovora treba realizirati u narednih 30 mjeseci. To je 50 kilometara ulica u gradu u kojima će biti rješena kanalizacija i asfalt, pa i u ovom dijelu grada”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Bosančić je izrazio žaljenje što gradske vlasti ne mogu još uvijek riješiti prostor Barutane jer je ona, naveo je, predmet sudskog spora koji još uvijek traje.

“Želja mi je da kroz vaše prijedloge i sugestije svi sudjelujemo u kreiranju gradskog proračuna kako bi on bio na dobrovit svih građana”, poručio je Bosančić.

Građane je pak najviše zanimalo rješavanje komunalnih problema s kojima se susreću te je tako kao problem spomenuta odvodnja u ulici Antuna Gustava Matoša čiji su stanari skrenuli i pozornost na kršenje prometnih propisa u toj ulici i to, kako je rečeno, od strane “samih uniformiranih osoba”.

Spomenut je i problem u ulici Nikole Šubića Zrinskog u kojoj se između brojeva 11 i 15 nezakonito odlaže otpad. Stanare zgrade u Zagrebačkoj ulici na broju 20 također muči problem odvodnje jer im, kako je rečeno, svaka jača kiša napuni podrume, a isti problem muči i stanare iz Augusta Šenoe 26 koji su ukazali i na problem parkiranja oko zgrade HEP-a. Stanovnici ulice Ferde Šišića ukazali su na problem nepostojanje javne rasvjete, a Stjepana Šulcera na uništenu pješaku stazu tijekom radova u ulici, a koji su ostali nesanirani.

“Evidentirali smo sve ono što nam je rečeno i pokušat ćemo probleme koji su našoj nadležnosti riješiti što prije, a oni koji nisu, na njih upozoriti mjerodavne”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po njegovim riječima, zadatak gradske vlasti je da zajedno s građanima rješavaju probleme koji postoje u gradu i zato su bitne sve primjedbe koje su iznijeli stanovnici Zagrebačkog bloka te koje iznose ili će narednih dana iznijeti i stanovnici ostalih vinkovačkih mjesnih odbora u sklopu obilaska gradonačelnika Ivana Bosančića.