Građani Vinkovaca danas slave Dan grada uz bogat i raznolik program

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Građani Vinkovaca danas proslavljaju Dan grada i blagdan nebeskog zaštitinika, sv. Ilije, iako proslava u gradu traje već nekoliko dana te je tako jučer održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnima dodjeljene gradske nagrade. Bogat program Vinkovčane očekuje i danas.

U 10 sati u organizaciji udruge Vinkovački lađari na Bosutu će se održati Maraton lađa osoba s invaliditetom i lađarskih ekipa te međunarodna kajakaška regata. Na međunarodnoj kajakaškoj regati sudjelovat će sedam ekipa. Voziti će se na stazi dugoj 500 metara i to u disciplinama jednosjedi i dvosjedi u kategorijama početnici i početnice, mlađi kadeti i kadetkinje i mlađi juniori i mlađe juniorke.

Na streljani Streljačkog društva Vinkovci održat će se Otvoreno prvenstvo Vinkovaca. Prigodnim programom u središtu grada predstavit će se Mađarsko kulturno-umjetničko društvo Vinkovci, a od 17 do 21 sat Košarkaški klub Vinkovci u Lenijama organizira Streetball turnir. Zabavni dio današnjeg programa počinje od 18:30 sati u središtu grada, kada građani uz roštilj mogu uživati i u svirci tamburaškog sastava Đeram.

U popodnevnim satima, u središtu grada, održat će se i defile sudionika ovogodišnjih Moto susreta Vinkovci 2019..

Od 21:30 na pozornici ispred Gimnazije održat će se koncert Mladena Gradovića.