Građani OPREZ, u Slavoniji se pojavili lažni euri

Foto: Ivan Matić

SLAVONSKI BROD, Kako javljaju iz PU Brodsko-posavske županije u dvije banke u Slavonskom Brodu, prilikom uplate novca na račun, te na naplatnim postajama autoceste A3 zaprimljene su lažne novčanice. Prema informacijama iz policije zbog sumnje u originalnost novčanice su izdvojene te poslane na vještačenje kojom prilikom je utvrđeno da se radi o krivotvorinama.

“Nastavlja se daljnji rad na utvrđivanju činjenica te pronalasku osoba koje bi imale veze sa izradom i puštanjem u opticaj krivotvorenih novčanica”, javljaju iz PU.

Napominju i da je Policijska uprava brodsko-posavska u prošloj godini zaprimila i nekoliko dojava o optjecaju lažnih novčanica na području Brodsko-posavske županije tzv. filmskih novčanica.

Spomenute lažne novčanice od 10 i 20 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima „THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS“, dok novčanice od 200 i 500 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima „ SOUVENIR PRODUCTION“.

“Obzirom na pojavu lažnih novčanica savjetujemo građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni”, stoji u priopćenju PU brodsko – posavske.