Grad Vukovar ove godine uložio 2 milijuna kuna u osnovne škole

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima susreo se s ravnateljima vukovarskih osnovnih škola na kome se razgovaralo na temu mogućnosti daljnjeg poboljšanja uvjeta obrazovanja za vukovarske osnovnoškolce.

„Napravili smo velik iskorak u unaprjeđenju rada vukovarskih osnovnih škola. Sredstva koja su stizala u sklopu Vukovarsko-srijemske županije bila su distribuirana po cijeloj županiji i to u omjerima koji su u pravilu bili nepovoljni za vukovarske osnovne škole. Sad su ta sredstva naša tako da ih je više i ulažemo ih ciljano tamo gdje je najpotrebnije, a o svemu raspravljamo s ravnateljima osnovnih škola u otvorenoj komunikaciji“, rekao je Penava.

Dodao je kako je osnova cjelokupnog rada koordinacija i suradnja ravnatelja međusobno, a sada se na to nadovezao i Grad Vukovar u novoj ulozi osnivača. To je i razlog, kako je rekao, zašto su rezultati dobri, a ravnatelji zadovoljni.

„Težili smo razviti model kroz koji ćemo definirati sve potrebe osnovnih škola te ih poredati po prioritetima, ali da pri tome svi znaju koji su po redu na listi prioriteta te da sukladno tome mogu planirati kada je njihov projekt na redu“, rekao je Penava.

Prema službenim podacima Grada Vukovara ove godine je uloženo 2 milijuna kuna u investicijska održavanja škola, a uskoro se započinje i s projektom centra za darovitost koji će se od sljedeće godine nalaziti u prostorima u kojima je trebala biti interkulturna škola. Centar će biti namijenjen darovitoj djeci kojima je potreban dodatan rad na područjima njihovih interesa i talenata. Za početak centar za darovitost funkcionirat će u modulima po školama. Zamišljen je ne samo u vidu pripreme za natjecanja nego i u smislu razvijanja posebnih talenata djece i mladih te dodatnog usmjeravanja prema profesijama prema kojima imaju sklonosti kako bi Vukovar dobio vrhunski kadar.